Kom i kontakt med naturen

HVORDAN NATUREN KAN HJELPE DEG Å TAKLE STRESS

Vi kommer alle til å oppleve stress på et punkt i livet. Årsaken til stress kan komme fra nesten hva som helst, inkludert å flytte, jobbe, familie eller venner. Å håndtere stress når du føler deg stresset er viktig for at du skal føle deg bra og å holde de negative effektene av stress i sjakk. Å komme nærmere naturen kan bidra til å redusere stress og frigjøre indre spenninger. Fortsett å lese for å oppdage fordelene med naturen ved å mestre stress.

HVA ER STRESS?

 

Stress er kroppens reaksjon når den føler seg truet eller under press. Når dette skjer, stiger spesifikke kjemikalier og hormoner i hele kroppen din, noe som forårsaker enten en fluktreaksjon eller en kampreaksjon. Ikke alt stress er det samme, og stress på lavt nivå kan til og med være nyttig eller motiverende. Imidlertid kan stress noen ganger påvirke humøret ditt, og derfor er det viktig å redusere stress når du merker at det gjør det. Å takle stress virker kanskje ikke alltid lett, men det er noen enkle teknikker du kan bruke for å redusere stress i ditt daglige liv, inkludert å utnytte kraften fra naturen.

HVORDAN REDUSERE STRESS?

 

Det er en rekke måter du kan redusere stress på og frigjøre indre spenning. Her er noen måter du kan prøve for å se hva som fungerer best for deg.

Tilbringe tid i naturen

Studier har vist at å tilbringe tid i naturen og grønne omgivelser kan redusere stress og roe deg ned. Hvis du har hatt en stressende dag, prøv å gå en tur i den lokale parken din eller i en skog, og nyt naturens severdigheter og lyder. Du kommer til å føle deg nærmere naturen, og mindre stresset.

Trening

Å trene regelmessig kan redusere stress. Trening senker kroppens stresshormoner og frigjør endorfiner, noe som kan få deg til å føle deg bedre. Det finnes også avslapningsøvelser for stress, slik som yoga, som hjelper til med å lindre stress ved å øke bevisstheten om kropp og pust. Du kan også prøve det i din lokale park, og få fordelene av både trening og natur.

Tenne et lys

Bruk av eteriske oljer eller brenning av duftlys kan bidra til å redusere stress. Noen av de mest beroligende duftene som finnes i naturen er lavendel, rose, vetiver, bergamott, Ylang Ylang og geranium. Du kan også bruke disse i et varmt bad eller se etter produkter som inneholder dem, for eksempel Palmolive Aroma Essence Ultimate Relax dusjsåpe med essensiell lavendel.

Ta et avslappende bad eller dusj

Ofte kan et varmt bad eller en dusj slappe av og hjelpe til med stressmestring. Du har kanskje ikke tenkt over det, men det er en del av å ta med naturen inn i hjemmet ditt. Lyden av rennende vann og avslappende dufter av dusjgelèer og skumbad hjelper deg med å komme nærmere naturen. Du kan bruke beroligende eteriske oljer i badekaret for å øke avslapningen eller bruke et produkt som inneholder dem slik som Palmolive Thermal Spa Silky Oil dusjsåpe med kokosekstrakt og essensielle oljer.

Hvis du liker tanken på å ta med naturen inn i hjemmet ditt ved å ta et avslappende bad eller en dusj, trykk her for å oppdage utvalget av våre dusjprodukter i Thermal Spa serien som inneholder essensielle oljer.

Palmolive

VÅRT UTVALG AV DUSJSÅPER FOR AVSLAPNING

 

OPPDAG MER

Kom i kontakt med naturen

Les mer

Dufter og ingredienser

Les mer

Din personlig hygiene rutine

Les mer

Bærekraft

Les mer