Kom i kontakt med naturen

VIKTIGHETEN AV NATUREN OG MINDFULNESS

Velvære har raskt blitt en viktig del av våre liv. Det er en praksis og filosofi som har blitt brukt i århundrer for å hjelpe folk til å føle seg mer knyttet til seg selv og omgivelsene. Det hjelper med å berolige og ta vare på oss selv, spesielt i en stadig mer krevende verden der det er lett å bli frakoblet.

HVA ER VELVÆRE?

 

Velvære kan beskrives som den aktive prosessen med å bli bevisst og ta valg mot et sunt og tilfredsstillende liv. Det handler om mer enn bare å være fri for sykdom, det er en stadig skiftende prosess med vekst og utvikling som omhandler alle aspekter av livet ditt, og derfor er det så viktig. Velvære er ofte delt inn i seks forskjellige områder og noen ganger så mange som 12. Vi vil dekke 8 områder av velvære i denne artikkelen for å gi deg et godt avrundet syn på hva det er og hvordan du kan jobbe mot det.

1. Fysisk

Fysisk velvære relaterer seg til alle aspekter av vår fysiske helse. Dette inkluderer å opprettholde en sunn kropp gjennom å spise næringsrik mat, få nok søvn og å trene. Treningen du gjør kan til og med være lett, som å gå en tur hver dag for å nyte naturen og landskapet. Fysisk velvære inkluderer også å lytte til kroppen din og ta vare på den når den viser tegn på sykdom eller tretthet.

2. Mentalt

Mental velvære innebærer å engasjere seg i verden gjennom læring, problemløsning og kreativitet. Du kan gjøre dette på mange måter, fra å lære nye ting på internett, studere en ny grad, lese en bok, gjøre håndverk, gå på teater eller lære mer om verden rundt deg når du går en frisk tur.

3. Emosjonelt

Emosjonell velvære handler om å forstå følelsene dine, føle deg fri til å uttrykke dem og være i stand til effektivt å takle stress. Mindfulness er et veldig nyttig verktøy for å hjelpe med dette. Det er mange mindfulness-øvelser du kan prøve for å se hvilke som fungerer best for deg. Noen få av disse inkluderer yoga, tai-chi eller meditasjon. Du kan til og med trene mindfulness i dusjen. Dette er hvordan:

  • Ikke ta med deg noen av de elektroniske enhetene dine på badet

  • Forbered håndkleet ditt og alle de andre elementene du trenger, og behandle hver gjenstand med forsiktighet

  • Når du kler av deg, navngi hvert klesplagg, og legg dem deretter forsiktig og tankefullt ned

  • Tenk dypt på hvordan du er i ferd med å dusje og rengjøre deg til det beste for kropp og sinn

  • Føl vannet når det treffer kroppen din, vær takknemlig for at du har varmt, rennende vann

  • Vær klar over tankene dine, da de kan vende seg til tidligere eller fremtidige hendelser

  • Vask kroppen med en annen rutine enn den du vanligvis har

  • Pust dypt for å la duften av dusjgelèen fylle kroppen din

  • Tørk deg etter dusjen og la badet være i god stand - klar for din neste dusj

Du vil kunne finne mange «mindfulness for nybegynnere»-guider på internett for å hjelpe deg med å komme i gang i din søken etter å leve mer bevisst.

4. Åndelig

Åndelig velvære handler om å oppdage og utvikle et sett med verdier for å hjelpe deg å finne mening og hensikt. Noen mennesker kan gjøre dette gjennom religiøs praksis, mens andre kan finne mening på andre måter. Mange mennesker finner mindfulness-øvelser nyttige for å finne og utvikle deres åndelige mening.

5. Sosialt

Sosial velvære omhandler din interaksjon og relasjoner med andre mennesker. Det handler om å knytte forbindelser og bidra til fellesskap og andre menneskers liv. Dette er en avgjørende måte å bygge og pleie et pålitelig støttenettverk av familie, venner og romantiske partnere på.

6. Miljømessig

Miljømessig velvære inspirerer oss til å leve en livsstil som respekterer omgivelsene og det naturlige miljøet. Natur og landskap er nøkkelen i denne formen for velvære. Å være i og sette pris på naturen kan være en form for mindfulness. Det kan få deg til å føle deg roligere, mindre stresset og mer knyttet til både deg selv og verden. Prøv å gå en tur alene eller å gå en tur i skogen og sett aktivt pris på naturens lyder, severdigheter og dufter. Ta deg tid til å lukte på luften og blomstene, vær stille og lytt til fugler og raslingen av trær. Du vil snart føle deg bedre og mer tilkoblet. Du kan også få nytte av naturen i hjemmet ditt gjennom hagearbeid, ha planter inne og til og med bruke produkter som har naturlige ingredienser. Palmolive har et bredt utvalg av hudpleieprodukter som har blitt tilført eteriske oljer og deler av naturen, som Palmolive Thermal Spa Mineral Massage, en skånsomt eksfolierende dusjskrubb med havsalt, Aloe Vera og eterisk olje. Lukk øynene og pust inn den subtile duften av naturen.

7. Økonomisk

Økonomisk velvære handler om å lære hvordan du kan administrere dine økonomiske utgifter. Dette er nødvendig siden penger spiller en avgjørende rolle i livene våre, og å ikke ha nok av dem kan påvirke vår generelle helse. Å lære å jobbe med penger og budsjett effektivt vil bidra til å lindre unødvendig stress.

8. Arbeid

La velvære bli en del av arbeidslivet ditt. En del av det inkluderer å være nyttig og bidra til den større helheten, samt å bli anerkjent for det. Arbeid kan være en stor stressfaktor for mange av oss, så det er viktig å bruke litt fokus på dette for å sikre at arbeidsmiljøet ditt fungerer for deg..

Palmolive

VÅRT UTVALG AV DUSJSÅPER FOR VELVÆRE

 

OPPDAG MER

Kom i kontakt med naturen

Les mer

Dufter og ingredienser

Les mer

Din personlig hygiene rutine

Les mer

Bærekraft

Les mer