Dufter og ingredienser

EN LISTE OVER NATURLIGE INGREDIENSER OG DERES FORDELER

Det er så mye naturen kan lære oss og gi oss. Det er derfor så mange naturlige ingredienser blir brukt i naturlige hudpleieprodukter. De har mange fordeler og tar oss med nærmere naturen. Ta en titt på de naturlige ingrediensene vi bruker i våre Palmolive produkter.

Aloe Vera

Dronning Cleopatra og Nefertiti trodde Aloe Vera var ungdommens kilde og brukte det til å beskytte huden mot solen. Det var for mer enn 3000 år siden, og det ser ut til at de visste om fordelene allerede da. I dag vet vi at Aloe Vera har mange andre fordeler, som at det er naturlig fuktighetsgivende, og det er derfor det brukes i naturlige hudpleieprodukter.

Avokado

Vi elsker alle guacamole og vet at avokado er veldig bra for oss. Den er også bra for huden vår. Den har sannsynligvis sin opprinnelse i Mexico og ble opprinnelig brukt av aztekerne som en delikatesse og et afrodisiakum. Vi vet nå at det er mange andre fordeler med avokado, og oljen brukes ofte i naturlige hudpleieprodukter, som dusjgelè og såpe med avokado. Oljen har antioksidanter og antiinflammatoriske egenskaper, som kan hjelpe huden din med å holde seg glatt, sterk og elastisk. Den hjelper også med å hydrere, beskytte og fukte huden for å holde den fantastisk.

Basilikum

Pesto er helt genialt. Vi elsker det i pastaretter, selv om basilikum ikke er fra Italia. Den stammer sannsynligvis fra India, men ble også brukt i Kina. Vi oppdaget at de gamle egypterne brukte den som en balsamerende og konserverende urt. Vi vet nå at det er mer enn bare en urt for matlaging. Det er mange helsemessige fordeler med basilikum, inkludert basilikum for hud. Dens fordelaktige planteforbindelser gir deg antioksidanter, antiinflammatoriske og andre helsemessige fordeler.

Bergamott

Bergamott minner oss om en sommerhage. Det er hentet fra skallene av sitrusfrukter som vokser på bergamott appelsintrær. Bergamottduften er fabelaktig beroligende og sitrusaktig, og den har flere forbindelser i oljen som har antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper, noe som gjør den til den perfekte ingrediensen for naturlige hudpleieprodukter.

Bringebær

Vi er sikre på at du liker en dæsj bringebærsyltetøy på brødskiva. De smaker ikke bare godt, de har også en fantastisk bringebærduft. Bringebær har mange næringsstoffer og er en god kilde til fiber. De har kraftige antioksidantegenskaper, som kan bidra til å redusere tegn på aldring ved å bekjempe frie radikaler i kroppen din. De inneholder også mye C-vitamin, noe som er avgjørende for sunn hud. Det kan trolig også forbedre kollagenproduksjonen, men vi trenger fortsatt mer forskning på dette. Du kan unne deg til den vakre naturlige duften ved å bruke en dusjgelè eller såpe med duft av bringebær.

Essensielle oljer

Enten du bruker essensielle oljer for stress, for en massasje eller til å dryppe i vannet for et avslappende bad, vet vi at oljene kan gjøre godt for oss. De er forbindelser som er hentet fra planter og naturlige kilder - så de er virkelig tappet i naturen. De fanger plantens duft og smak, eller ‘essens’, og du visste kanskje ikke at det finnes mer enn 90 forskjellige typer? Essensielle oljer for hud brukes ofte i naturlige hudpleieprodukter og kan inneholde de fantastiske duftene av lavendel, sandeltre, bergamott, rose, Ylang Ylang, jasmin, sitron og mange fler. De har enda flere fordeler, som antiinflammatoriske, beroligende eller oppkvikkende egenskaper. Du kan også bruke essensielle oljer for søvn.

Granateple

Granateplefrø er blant de sunneste fruktene på jorden. Det er mange fordeler med granateple, og du kan til og med bruke granateple for huden. Frukten kan senke betennelser, og den har kraftige antioksidantnæringsstoffer. Det er mange bruksområder med granateple for huden, som å bruke det for sine potensielle antialdringsegenskaper og antimikrobielle fordeler.

Grapefrukt

Vi vet at et snev av sukker kan forvandle en sur grapefrukt til en fantastisk frokostfrukt, men den er så mye mer enn det. Den essensielle oljen blir ekstrahert fra skallet og brukt i mange naturlige hudpleieprodukter. Det er mange fordeler med grapefrukt; som det rike næringsinnholdet, så vel som dets antibakterielle og antioksidantegenskaper. Grapefruktduften brukes også i produkter for sin deilige duft.

Havsalt

Vi vet alle at livet er kjedelig uten et snev av salt. I tillegg til at maten smaker godt, er det mange andre potensielle fordeler med havsalt, som havsalt for huden. Det er en forskjell mellom havsalt og normal salt. Havsalt er rikt på magnesium, kalsium, natrium og kalium. Havsalt for huden kan hjelpe huden din til å holde på fuktigheten, balansere oljeproduksjonen og eksfoliere naturlig. Det er derfor det ofte brukes i naturlige hudpleieprodukter som dusjgelè og såpe.

Honning

Biene surrer rundt oss på piknik, og vi vet at de er avgjørende for å skape de magiske fargene på blomstene. De lager også honning, som har eksistert i minst like lang tid som vi har. Selv om honning i dag er god å bruke i te, og honningduften er søt og deilig, er det også andre fordeler med honning. Honning for huden brukes for sine antioksidanter, antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper.

Jasmin

Duften av jasmin er særegen og berusende. Den er så ikonisk at den til og med regnes som det nasjonale symbolet i flere land. Jasminduften er vakker og brukes ofte i dusjsåper og andre såper. Men det er så mange andre fordeler. Jasminolje har antiseptiske og antiinflammatoriske egenskaper som kan være nyttig i naturlig hudpleie. 

Kakao

Kakao er så mye mer enn bare hovedingrediensen til sjokolade som vi alle elsker. Det har også blitt brukt i medisiner i rundt 3000 år. Vi vet at det er mange fordeler med kakao når det brukes i naturlige hudpleieprodukter, som kakao dusjgelè og kakaosåpe. Fordi kakaosmør inneholder mye fettsyrer, brukes det ofte på grunn av dets evne til å fukte og gi næring til huden din, samt forbedre elastisiteten.

Kameliaolje

Englebert Kaempfer, en tysk botaniker, kalte kameliablomsten den Japanske Rose, og vi er enige med ham. Den ble dyrket i hagene i Kina og Japan århundrer før den ble sett i Europa. Det er en så slående blomst at det ikke er noen overraskelse at den har 900 navn på japansk. Kameliaolje kommer fra frøene til kameliaplanten, og i årevis har den vært kjent som et mirakel for huden fordi den naturlig fukter og har kraftige antioksidantegenskaper for å gi huden din støtte og fleksibilitet.

Kokosnøtt

Kokosnøtter minner oss om sommerferier tilbragt på en stillehavsøy, men kokos er så mye mer enn det. Oljen fra kokos er tradisjonelt laget ved å trekke ut oljen fra rå kokosnøtter eller tørkede kokosnøtter. Når du bruker kokos på huden, vil du oppleve en rekke fordeler, inkludert mulige antiinflammatoriske egenskaper, at den er naturlig fuktighetsgivende og selvfølgelig, den fabelaktige kokosduften.

Lavendel

Vi elsker disse lilla blomstene, og duften av de. Den essensielle oljen ble til og med brukt i det gamle Egypt. Den har så mange bruksområder og fordeler, og lavendel kan både bli brukt for å falle i søvn og for huden, i tillegg til at duften kan brukes i dusjgelè, håndsåpe og andre typer såpe. Oljen kan til og med drepe visse bakterier på huden, og den har også soppdrepende egenskaper. Denne strålende oljen kan også redusere betennelse og hjelpe til med å rense huden. Det er en kraftig antioksidant som også kan hjelpe til med å helbrede sår.

Leire

Vi vet at leire har blitt brukt av mennesker i tusenvis av år for å lage krukker og keramiske figurer. Men bortsett fra at den bare ble brukt til å lage vakre keramiske stykker, har leire blitt brukt i naturlig hudpleie i hundrevis av år. Leiresåpe har mange fordeler som å absorbere urenheter fra huden din, detoxe og rengjøre porene, absorbere overflødig olje uten å tørke ut huden din og mange flere.

Lime

De brukes til matlaging, og til og med i gin og tonic. Men det er så mye mer til den ydmyke lime. Vi tror arabiske handelsmenn tok limefrukter og sitroner fra India til de østlige Middelhavslandene og Afrika i ca år 1000 e.Kr. De er også næringsdrivende, med mye C -vitamin, antioksidanter og andre næringsstoffer. De har så mange fordeler, som at de kan være med på å gi deg et bedre immunsystem, og å fremme hudens helse gjennom sine kraftige antioksidanter.

Macadamia

Det er ingenting som den subtile smøraktig smaken og den kremete konsistensen av macadamianøtter. Vi elsker dem i alle former, og de har så mange andre fordeler i tillegg til at de er gode å ha i kostholdet vårt, noe som gjør dem til en perfekt ingrediens for naturlige hudpleieprodukter, som en macadamiadusjgelè. Macadamiaolje er rik på fettsyrer og kalium, og konsentrasjonen av palmitolsyre antas å glatte ut huden. Oljen inneholder også antioksidanter som kan hjelpe håret med å komme seg etter eksponering for ting som forurensende stoffer i luften.

Magnesium

Kroppene våre er fantastiske maskiner og bruker fordelene ved magnesium for helsen til kroppen og hjernen vår. Det er også det fjerde mest forekommende mineralet i kroppen din. Dette fantastiske mineralet er også overalt i naturen. Det er så mange fordeler ved magnesium, både for huden, søvn og stress, og det er derfor det brukes i mange ulike produkter, som såpe. Hvis du ikke har nok av det i kroppen din, kan huden din være mindre elastisk og føles tørrere.

Mandler

Vi vet at mandler er bra for oss, de har massevis av sunt fett i seg, som er supert å inkludere i dietten vår. Men, det er noe ved dem som er enda mer interessant. Blomsten på mandeltreet, som vokser i Middelhavsregionen, er en kraftfull antioksidant og har fuktighetsgivende egenskaper, som er helt genialt for naturlige hudpleieprodukt. De har også en fabelaktig, søt duft.

Mango

Mango er kjent som "fruktkongen", og vi må være enige. Det saftige, søte kjøttet er utrolig smakfullt, og den har blitt dyrket i over 4000 år. Vi fant studier som knytter mango og dets næringsstoffer til helsemessige fordeler som forbedret immunforsvaret, fordøyelsesystemet og synet. Den er også rik av antioksidanter, som beskytter cellene dine mot frie radikaler. Den har et høyt innhold av vitamin C, noe som kan gi deg sunt hår og hud, da dette vitaminet er avgjørende for å lage kollagen. Det er sannsynligvis derfor du kan finne den i naturlige hudpleieprodukter, som en mangodusjgelè.

Melk

Det er et gammelt kjerringråd som sier at man kan drikke et glass med varm melk for å få sove. Og det kan faktisk fungere for deg. Melk er svært næringsrikt, og melk brukes til et stort utvalg av matvarer som ost, fløte, smør og yoghurt. Melk har også nesten hvert eneste næringsstoff kroppen din trenger. Det er noen fordeler med melk for huden, og en studie har vist at melk hjelper med å fjerne døde hudceller og stimulerer vekst av nye celler. Det er derfor det noen ganger brukes melk i såpe.

Mynte

Mynte kommer i mange former, og vi elsker den kjølende, beroligende følelsen mynte gir. Men det er mye mer ved denne forfriskende urten, og det er derfor den kan brukes direkte på huden din eller for å pustes inn. Du finner den ofte i naturlige hudpleieprodukter som dusjgelè med mynte og andre såper med mynte. Den inneholder et middel som kan berolige huden din, og fordi mynte inneholder vitamin A, kan det styrke hudvevet ditt, og til og med redusere olje i huden.

Oliven

Du vet at så mange matoppskrifter starter med en skvett olivenolje, og vi vet alle at det er sunt for oss. Det er så mange andre fordeler med olivenolje, og derfor brukes de også i naturlige hudpleieprodukter som dusjgelè og såpe. Olivenolje er en antioksidant som hjelper mot frie radikaler, og det er mulig at olivenolje til og med kan forhindre for tidlig aldring. Oljen er også rik på vitamin A, D, E og K, som er nyttige for behandling av en rekke hudtilstander. Du vet kanskje også at olivenolje ofte brukes til å fukte og mykgjøre huden.

Orkidè

Vi synes ikke det finnes noen vakrere, søtluktende blomst enn en orkidè. I tillegg til sin skjønnhet, er oljen fra orkidè perfekte for naturlig hudpleie fordi de har så mange fordeler. Oljen inneholder kalsium, magnesium og sink, som alle er bra for kropp og hud. Det både fukter og beroliger huden din.

Peoner

Peoner har en fabelaktig bakgrunn med mange historier om hvordan de fikk navnet sitt. En av dem kommer fra gresk mytologi der Zeus redder Paeons liv ved å gjøre ham til en vakker blomst - pionen. Peoner er vakre, duftende, blomstrende planter som kommer i så mange farger. De har også blitt brukt i kinesisk medisin i århundrer på grunn av deres sterke antioksidant og antiinflammatoriske egenskaper.

Roseolje

Roser har alltid vært viktige i livene våre. De har til og med dikt skrevet om dem. Vi kjenner dem spesielt for deres fantastiske duft som du finner i såpe med roseolje. Det er også mange fordeler med roseolje for huden. Vi har funnet ut at essensielle oljer av roser kan ha antibakterielle og soppdrepende egenskaper, og kan til og med ha antiinflammatoriske egenskaper. Denne fabelaktige blomstens oljer er også kjent for fuktighet og næring.

Sitrus

Om det er sitroner, lime, mandariner eller appelsiner, sitrusfrukt har en særegen og fantastisk sitruslukt. De er rike i vitaminer og planteforbindelser og har mange av de sunne fordelene forbundet med sitrus, inkludert antiinflammatoriske og effekt fra antioksidant.

Solbær

Vi vet at solbær har et kraftverk av vitaminer. De kommer fra Nord-Europa og Asia, men du kan også se de blomstre i russiske klosterhager. For mange år siden ble bladene, barken og røttene brukt i forskjellige typer naturmedisiner. De er gode å spise og har mange hud- og helsefordeler. De er rike på C-vitamin, organiske syrer og essensielle oljer og har antiinflammatoriske egenskaper som kan gi næring til huden din.

Palmolive

VÅRT UTVALG AV SÅPER

 

OPPDAG MER

Kom i kontakt med naturen

Les mer

Dufter og ingredienser

Les mer

Din personlig hygiene rutine

Les mer

Bærekraft

Les mer