Dufter og ingredienser

NATURLIGE INGREDIENSER FOR SØVN OG SØVNLØSHET

Vi vil alle oppleve vanskeligheter med søvn på et tidspunkt i livet, som kan inkludere både problemer med å sovne, eller å våkne ofte i løpet av natten. Dette varer som regel ikke over en lengre periode, men noen ganger, om det blir et langvarig problem kan det hende du lider av søvnløshet. Det er mange grunner til søvnforstyrrelser og heldigvis måter å behandle de på. Fortsett å les for å lære mer om denne lidelsen, og for å få noen søvntips.

HVA ER SØVNLØSHET?

 

Søvnproblemer kalles ofte søvnløshet. Du lider kanskje av søvnløshet hvis du jevnlig:

  • Har problemer med å sovne eller å holde deg sovende

  • Våkner tidlig og klarer ikke å sovne igjen

  • Føler deg trøtt når du våkner

  • Synes det er vanskelig å ta en lur i løpet av dagen selv om du føler deg trøtt

  • Føler deg trøtt og irritabel gjennom store deler av dagen

  • Vanskeligheter med å konsentrere deg i løpet av dagen på grunn av for lite søvn.

ÅRSAKER TIL SØVNPROBLEMER

 

Det er forskjellige grunner til hvorfor man lider av søvnproblemer. Disse inkluderer stress, angst eller depresjon, bråk, et rom som er for varmt eller for kaldt, en ukomfortabel seng, alkohol, koffein eller nikotin, jetlag, skiftarbeid eller medisinske tilstander, som for eksempel leddgikt eller vond rygg. Hvis du har søvnproblemer, må du prøve å finne ut av hva som forårsaker det slik at du kan ta riktige steg mot en bedre søvn.

HVORDAN BEHANDLE SØVNPROBLEMER

 

Heldigvis så er det endel ting du kan gjøre for å sove bedre. Her er noen effektive søvntips:

Få hjelp fra naturen

Det er naturlige måter som kan hjelpe deg med å sove bedre. Dette inkluderer å bruke en essensiell olje for søvn som du kan ta på puten din, som for eksempel lavendelolje. Du bør også prøve å slappe av minst en time før du legger deg. Du kan prøve å ta et avslappende bad med produkter som inneholder essensielle oljer, slik som Palmolive Memories of Nature Sunset Relax dusjsåpe med lavendel. Eller prøv Palmolive Wellness Revitalize dusjsåpe med algeekstrakter og essensielle oljer.

Søvnrutiner

Prøv å få gode søvnrutiner ved å legge deg og stå opp på samme tid hver dag. Unngå å drikke koffein nær leggetid og minimer antall timer du tilbringer i senga når du ikke sover. Du bør også prøve å begrense mengden skjermtid du har før sengetid, som å se på TV og bruke telefonen da dette har vist seg å skape problemer slik som å påvirke din evne til å sovne og reduserer mengden og kvaliteten på søvnen din.

Lys

Lyset i rommet ditt kan gi deg problemer med søvnen din. Forsikre deg om at rommet er mørkt og stille når du legger deg. Prøv tykke gardiner eller persienner som blokkerer lys og bruk en sovemaske over øynene og ørepropper.

Trening

Regelmessig trening vil hjelpe når du ikke får sove, men det er best å få unnagjort trening minst fire timer før du går å legger deg. 

Komfort

Forsikre deg om at du har den riktige madrassen og puter som er komfortable og som gir deg skikkelig støtte. Du kan også bruke en essensiell olje for søvn, for eksempel lavendel, som du drypper på puten din. Bare få dråper hjelper mye.

Forhør deg med en profesjonell 

Hvis du har prøvd alle de naturlige måtene for å hjelpe på søvnproblemene dine, og du fortsatt har problemer med å sovne, søk profesjonelle råd fra et apotek eller legen din.

Palmolive

VÅRT UTVALG AV DUSJSÅPER FOR AVSLAPNING

 

OPPDAG MER

Kom i kontakt med naturen

Les mer

Dufter og ingredienser

Les mer

Din personlig hygiene rutine

Les mer

Bærekraft

Les mer