Din personlig hygiene rutine

SLIK VASKER DU DEG: EN VEILEDNING TIL PERSONLIG HYGIENE OG Å DUSJE RIKTIG

Fra selvtillit, til profesjonelle forhold med kollegaer, og din generelle helse; å dusje regelmessig og å ta vare på seg selv er viktig for mange aspekter i livet ditt. Men hvor ofte bør du dusje og hva er de beste produktene å bruke? Her avslører vi våre beste tips for å opprettholde god personlig hygiene samtidig som du tar vare på huden din.

HVORFOR ER PERSONLIG HYGIENE VIKTIG?

 

Gjennom hele dagen svetter vi fra svettekjertler som er fordelt over hele kroppen - spesielt under armene, på håndflatene, fotsålene og på hodet. Du kan sørge for at du både lukter og føler deg frisk gjennom hele dagen ved å bruke en antiperspirant eller deodorant. Men, det er fortsatt viktig å fjerne svette fra kroppen ved å ta en dusj og rengjøre hele kroppen med en dusjsåpe eller skum. Regelmessig dusjing vil forhindre utvikling av dårlig kroppslukt - lukten som blir dannet når bakterier som lever på huden bryter ned svette til syrer - og enhver sosiale forlegenheter det kan forårsake.

HVOR OFTE BØR DU DUSJE?

 

Mange syns at det å ta seg en dusj hver morgen hjelper dem med å føle seg fresh og våken, men annenhver dag er nok for å opprettholde god personlig hygiene. På den annen side, om du er svært aktiv og trener regelmessig, bør du dusje oftere for å fjerne svette fra kroppen. Å dusje rett etter kraftig trening kan også forhindre utvikling av hudtilstander slik som ryggakne. Men, vær forsiktig med å dusje for ofte eller bruke veldig varmt vann, da dette kan kan strippe huden av essensielle oljer og etterlate huden tørr og sensitiv.

HVOR LANG TID BØR DU BRUKE PÅ Å DUSJE?

 

Dermatologer anbefaler å bruke mellom fem og 15 minutter i dusjen. En dusj som er litt kaldere og kort er generelt tenkt på som bedre for huden din enn veldig varmt vann som kan forårsake irritasjon og rødhet. Ikke bare er en dusj fantastisk i å holde huden din ren og hygienisk, men kan også være en veldig fin måte å slappe av og koble fra på.

DE BESTE PRODUKTENE Å BRUKE I DUSJEN

 

Å bruke en dusjsåpe er den beste måten å rengjøre og ta vare på huden din i dusjen på. Palmolive Naturals dusjsåpe med Melk & Honning er beriket med naturlige ekstrakter som fukter huden og etterlater den myk og glatt. Dette er derfor det ideelle valget for mer tørre og sensitive hudtyper. Hvis du istedenfor foretrekker en mer forfriskende dusjopplevelse, gå for Palmolive Wellness Massage dusjsåpe med havsalt fra Dødehavet, Aloe Vera og vannmynte. Denne milde, eksfolierende dusjsåpen vil etterlate huden utrolig myk, ren og glødende. Bruk den hver gang du trenger et oppkvikkende løft.

Palmolive

VÅRT UTVALG AV SÅPER

 

OPPDAG MER

Kom i kontakt med naturen

Les mer

Dufter og ingredienser

Les mer

Din personlig hygiene rutine

Les mer

Bærekraft

Les mer