Bærekraft

SLIK VASKER DU HENDENE: RIKTIG TEKNIKK FOR EN HYGIENISK HÅNDDESINFEKSJON

Å vaske hendene våre er en av de mest effektive måtene vi kan forhindre spredning av virus og å sikre at familien vår er beskyttet. Lær hvorfor håndhygiene er så viktig, når du bør vaske hendene, og den beste teknikken for å sikre at hendene dine blir helt rene.

HVORFOR ER HÅNDHYGIENE VIKTIG?

 

Hver dag kommer hendene våre i kontakt med rundt 600 000 forskjellige typer bakterier. Og selv om bare en liten mengde av disse bakteriene er skadelige for oss, er det viktig at vi vasker hendene våre regelmessig gjennom dagen. Dette er den mest effektive måten å minimere spredningen av virus som influensa.

NÅR SKAL DU VASKE HENDENE?

 

Du bør vaske hendene regelmessig hele dagen, men alltid før du spiser eller tilbereder mat, etter du har vært på toalettet, etter å ha snytt nesen, hostet eller nyst, etter å ha skiftet bleie, tatt på dyr eller brukt offentlig transport. Hvis du er ute og ikke har umiddelbar tilgang til vann og såpe, bør du ha med deg en antibakteriell gel slik at du kan holde hendene rene i mellomtiden. Det er også viktig å ikke berøre ansiktet ditt når du vet at hendene dine ikke er helt rene.

SLIK VASKER DU HENDENE RIKTIG

 

FHI anbefaler å vaske hendene i 40-60 sekunder for å sikre at de er helt rene. Start med å fukte hendene med friskt, varmt vann fra en kran og påfør nok såpe til å dekke begge hendene helt. Gni hendene sammen, og bruk deretter den ene hånden til å gni baksiden av den andre hånden med såpe. Rengjør mellom fingrene og gjenta deretter på den andre siden. Gni hendene sammen og rengjør mellom fingrene, før du gnir baksiden av fingrene mot håndflatene. Gni deretter tommelen med den andre hånden, og gjør det samme med den andre tommelen. Gni til slutt fingertuppene på håndflaten med den andre hånden, gjenta med den andre hånden og skyll med varmt vann. Tørk hendene grundig med et håndkle eller et tørkepapir hvis du er utenfor hjemmet ditt.

OMRÅDER SOM OFTE BLIR GLEMT UNDER HÅNDVASK

 

De vanligste områdene som ofte blir glemt under håndvask er fingertuppene, håndflatene og tommelen. Disse områdene på hendene kan fortsatt bære bakterier, så det er viktig at du vasker dem grundig.

HVILKE PRODUKTER SKAL BRUKES FOR EN HYGIENISK HÅNDVASK?

 

Du bør alltid vaske hendene med en flytende håndsåpe eller et såpestykke, helst en som inneholder antibakterielle ingredienser. Palmolive’s Aloe Vera håndsåpe inneholder ekstrakter av aloe vera og en naturlig ingrediens med antibakterielle egenskaper. Den milde formuleringen er også egnet for sensitiv hud og etterlater hendene dine hygienisk rene siden den fjerner 99% av bakteriene.

HÅNDVASKINSTRUKSJONER DU KAN SKRIVE UT

 

Trinn 1: Start med å fukte hendene med friskt, varmt vann fra en kran og påfør nok såpe til å dekke begge hendene helt.

Trinn 2: Gni hendene sammen, og bruk deretter den ene hånden til å gni baksiden av den andre hånden med såpe.

Trinn 3: Rengjør mellom fingrene og gjenta deretter på den andre siden.

Trinn 4: Gni hendene sammen og rengjør mellom fingrene, før du gnir fingrene på håndflatene.

Trinn 5: Gni deretter tommelen med den andre hånden, og gjør det samme med den andre tommelen.

Trinn 6: Gni til slutt fingertuppene på håndflaten, gjenta med den andre hånden og skyll med varmt vann. Hele denne prosessen bør du bruke ca 40-60 sekunder på.

Trinn 7: Tørk hendene grundig med et håndkle eller tørkepapir hvis du er utenfor hjemmet ditt.

Palmolive

VÅRT UTVALG AV HÅNDSÅPER

 

OPPDAG MER

Kom i kontakt med naturen

Les mer

Dufter og ingredienser

Les mer

Din personlig hygiene rutine

Les mer

Bærekraft

Les mer