Bærekraft

Virusbeskyttelse

Akkurat nå er det svært viktig å beskytte seg selv og de rundt oss mot virus. Så hvordan kan du gjøre din del, og sikre at du gjør alt du kan for å holde deg frisk? Les om hvordan bakterier og virus sprer seg fra person til person, hvordan antibakteriell såpe virker og viktigheten av en god håndvask.

HVORDAN BAKTERIER OG VIRUS SPRER SEG

 

Bakterier og virus spres oftest ved menneskelig kontakt som kyss, klem og håndhilsing. Du kan også spre virus ved å hoste og nyse, og ved å berøre forurensede områder der mat blir spist og tilberedt. Dyr og husdyr kan også bære og spre mange virus og former for bakterier.

SLIK FUNGERER ANTIBAKTERIELL SÅPE

 

Antibakteriell såpe virker ved å aktivt drepe bakterier med ingredienser slik som Lactic Acid, eller melkesyre. Kjemikalier som dette hemmer også ytterligere vekst av bakterier på hendene og forhindrer virus i å spre seg mellom mennesker. Vanlig håndvask uten antibakterielle kjemikalier fjerner bakterier fra hendene mekanisk, men hindrer dem ikke i å reformere.

HVORDAN BESKYTTE SEG MOT VIRUS

 

Den beste måten å drepe virus på er med god hygiene og regelmessig håndvask. Du bør gjøre dette med friskt, varmt vann og antibakteriell såpe som dreper 99% av bakteriene, som for eksempel Palmolive’s Aloe Vera håndsåpe. Beriket med et fuktighetsgivende middel og en naturlig ingrediens med antibakterielle egenskaper, er dette milde rensemiddelet en effektiv måte å beskytte hele familien mot virus. Sørg for at du vasker hendene i minst 40-60 sekunder og såper inn hendene på begge sider, mellom fingrene og under neglene før du skyller.

HVORDAN KAN DU BESKYTTE HENDENE NÅR DU IKKE HAR SÅPE OG VANN TILGJENGELIG?

 

Hvis du ikke har umiddelbar tilgang til vann og håndsåpe, er det ekstremt viktig å følge gode hygieneforskrifter, slik at du ikke fanger opp eller sprer virus. Du kan gjøre dette ved å ha med deg antibakteriell gel og påføre etter berøring av overflater eller før du spiser eller drikker. Public Health England anbefaler å bruke en gel med et alkoholinnhold på minst 60% for å drepe bakterier. Imidlertid bør dette bare brukes som en midlertidig form for å holde hendene rene. Ingenting er mer effektivt enn å vaske hendene med såpe og vann.

HVORDAN KAN DU ELLERS BESKYTTE DEG SELV FRA VIRUS?

 

Virus sprer seg når de kommer i kontakt med andre levende celler som øyne, munn eller åpne sår. Derfor bør du unngå å berøre ansiktet ditt når du ikke kan vaske hendene, spesielt etter nysing eller hoste. Prøv å rette hoste og nys inn i et lommetørkle (eller armen din hvis du ikke har det) og påfør antibakteriell gel umiddelbart.

Palmolive

VÅRT UTVALG AV HÅNDSÅPER

 

OPPDAG MER

Kom i kontakt med naturen

Les mer

Dufter og ingredienser

Les mer

Din personlig hygiene rutine

Les mer

Bærekraft

Les mer